≡ Menu

Det som skänker mest mening

Vad är det tänkt att mitt liv ska innehålla? Vad är jag ämnad till att göra?

Vad är det tänkt att mitt liv ska innehålla? Vad är jag ämnad till att göra?

En av de mest befriande saker du kan göra i livet, enligt mig, är att hitta ditt syfte eller som jag ofta säger livsmening. Om du väljer att göra det kommer det att ge dig all den mening du behöver i ditt liv.

När du står där som ung och tittar ut över vattnet / livet är du fortfarande mycket i nuet och oroas inte mycket över det som varit eller det som kommer. När vi blir äldre tappar vi delar av vår tilltro till att allt är som det ska och vill att det ska vara annorlunda. Tankarna pendlar mer fram och tillbaka och ibland saknar vi känslan av att bli hänförda över livet. Livet blev mer problematiskt. Meningen med livet kanske ha fick en undanskymd plats i sinnet. Om så är fallet finns det då någonting som kan hjälpa oss att föra oss tillbaka till det som är viktigt på riktigt.

För mig har det varit en sak som verkligen har stuckit ut och visat sig vara mest betydelsefullt. Det har varit att hitta mitt syfte och livsmening. Det driver mig, väcker mig på morgonen och ger mig energi samtidigt som det hjälper mig att fokusera. Jag behöver inte famla runt mer och nuet kan då mycket lättare ta plats. Jag kan åter ställa mig och blicka ut över vattnet och känna tilltro. Min livsmening hjälper mig med det.

Om jag bara fick skriva en sak, en sak som kan skänka oss den största meningen, så skulle det vara att hitta vårt syfte, vår livsmening. Jag använder det varje dag för att leva ett meningsfullt liv. Hoppas att jag kan inspirera dig till att hitta ditt.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment


Hit Counter provided by laptop reviews