≡ Menu

Ett meningsfullt liv

Tillför mer mening i ditt liv och känn större meningsfullhet.

Tillför mer mening i ditt liv och känn större meningsfullhet.

Hur vet vi vad som är ett meningsfullt liv? Det finns minst lika många svar på det som det finns människor. Det är du själv som definierar ett meningsfullt liv.

Om du vill veta mer om vad du egentligen tycker kan ett enkelt sätt att ta reda på det vara att ”brainstorma” kring frågan; vad innehåller ett meningsfullt liv? 

Förslag: Skriv ned allt du kan komma på som handlar om meningsfullhet på ett papper. Kanske kommer det att stå naturupplevelser, god samvaro med familjen, träffa vännerna, skriva bok, sjunga i kör, läsa skönlitteratur, göra hjälparbete os.v. Fyll gärna på med så mycket som möjligt. Titta sedan på allt du skrivit och välj ut de saker som är viktigare än andra. Ringa gärna in  dem. Det är dessa saker som utgör ett meningsfullt liv för dig. De beskriver för dig din syn på meningsfullhet. Utifrån detta kan du sedan utforska hur mycket respektive lite av det som finns i ditt liv idag. Om du vill såklart 🙂

Att bli ännu mer medvetna om vad vi tycker är meningsfullt gör att vi kan ta besluten om att tillföra ännu mer mening i våra liv. Det kan göra att vi både känner större meningsfullhet och lever ett för oss meningsfullt liv.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment


Hit Counter provided by laptop reviews