≡ Menu

Min story

Delar med mig av min story.

Livsglädje. Mitt liv har jag levt via de stora livsfrågorna och alltid med livsglädjen som nummer ett i livet.

Existentiella samtal och att sprida glädje har alltid varit det i mitt liv som känts extra meningsfullt. Med  familjen och på jobbet.

Andliga sammanhang. Har varit diakoniassistent i svenska kyrkan, har deltagit som meditationsledare och i sanghan på buddhistiskt center och håller nu i egna retreats och meditationskvällar. Mitt intresse för det större perspektivet har genomsyrat hela mitt liv.

Beteendevetare. Jag landade så småningom i yrkeslivet som sociolog/beteendevetare med ett stort intresse för de existentiella frågorna. Mina nästan sex år på universitet finns med mig, om än i en helt annan form, idag. Då avbröt jag mina planer på att forska för att ge mig ut och leva/arbeta utanför institutionens väggar.

Ledarskapskonsult. Har tidigare i 10 år befunnit mig i näringslivets prestationskorridorer som ledarutvecklare, utbildare och transformationscoach.

Möten. Människor jag mött har ofta velat någonting mer med sitt liv och jag har haft förmånen att få vara med när de har förverkligat det de vill i sina liv. Jag är ytterst tacksam för alla de möten jag haft och kommer att ha.

Ägare av Ekegården. NU driver jag Ekegården tillsammans med min man. Ett retreat- och utbildningscenter på södra Gotland. Hit är alla välkomna. Som vandrarhemsgäst, matgäst i restaurangen och/eller deltagare på något evengemang, utbildning och/eller retreat.

Utbildare. Jag håller också i utbildningar samt föreläser om meningsfullhet och om jobbrelationer.

Föreläsare. In i föreläsningar och workshops tar jag med mig livslärdomar och erfarenheter från de 1000 tals människor jag träffat på jobbet och privat.

Livssyftet. Allt detta och mycket mera har fört mig till att idag leva mitt livssyfte. Nu gör jag det jag kan och gillar allra bäst. På olika sätt inspirera dig till att tillföra ditt liv mening och känna livsglädje.

Professionell beskrivning:

Namn: Therese Appelqvist.
Ålder: 43
Civilstånd: Gift med Per, ett barn och två i bonus.
Bor: Havdhem, Gotland.
Uppskattar: Äkta möten och när människor värdesätter sig själva och varandra och lever sitt bästa liv.
Livsuppgift: Bidra till mer livsglädje och större meningsfullhet.
Bakgrund: Filosofie magister i Sociologi, Göteborgs universitet. Accrediterad i Emotional and Social Intelligence Competence Inventory (ESCI), Hay Group London. Grundade 2007 relationsföretaget Mindcon och 2011 Authentic AB. Idag driver hon tillsammans med sin man Ekegården – ett retreat- och utbildningscenter på södra Gotland. Se mer på Ekegården.


Hit Counter provided by laptop reviews