≡ Menu

Vägledning om att känna sig fastbunden

Vägledning med Therese

Vill göra något nytt. Känner mig fastbunden i mitt jobb och liv. Känns nästan inte som jag får luft. Kan du hjälpa mig? /Lina 42, Halmstad.

Therese reflektion:

Detta är en situation som många delar med dig. Jag har mött många i mitt jobb som känner att de inte kan förändra sitt liv, som nästan känner sig fastlåsta och som du säger nästan inte får luft.  Känslan av att inte styra sitt liv kan kännas som att man inte får luft. Det i sig kan stå för att vi inte uttalar det vi vill i vårt liv. Att vi har glömt hur det är att göra val som enbart vi själva har valt. Enligt den kinesiska läkekonsten kan halschakrat vara stängt då liknande upplevelser inträffar. Självförtroendet är lågt och vi behöver då göra små saker för att fatta egna beslut, känna att vi styr våra liv. I alla fall i viss mån, då kan vi också tro på förändring och känslan av att vara fastbunden minskar.

Två saker som kan skapa detta är;

1. Bra att fråga dig vad du vill säga men inte gör och till vem.

När du ställer dig frågan kommer det säkert upp olika saker som du länge varit tyst med, kanske som du tror inte hjälper om du uttalar. Den personen kanske ändå inte förstår eller tar det till sig. Ofta är det våra egna föreställningar som gör att vi väljer att vara tysta. Så viktigt att inte lägga skulden på den du tänker på. Vi bär alltid ett ansvar för att säga hur vi vill ha det.

2. Bra att boka in ensam tid med dig själv.

Boka en helg med dig själv. Åk bort till någon plats som du gillar för att bara vara med dig själv och reflektera över hur du vill leva ditt liv. Ett första steg är att ta reda på vad du verkligen vill. Bortom alla andras sätt. Ibland kan det ta lite tid att reda ut vad som är mitt och vad som faktiskt är andras önskningar.

Stort lycka till med att fatta egna beslut och du är redan ett bra steg på vägen eftersom du valde att skicka mig din fråga. 🙂

//Therese

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment


Hit Counter provided by laptop reviews